4.10.13

Interrail // Paris


Hvis en by kan gøre mig rørstrømsk og højflyvende poetisk er det Paris. Jeg får altid den samme tilbagevendende trang til at lære et sprog så elegant. Jeg vil også rulle på r'er, være skødesløs smuk, gå med striber og klassiske snit og tegne mine øjne sorte med eyeliner i en kunstfærdig bue. Alt det vil jeg, når jeg står der i de pulserende, maleriske gader. Det tror jeg aldrig vil ændre sig.

Paris var tredje stop på vores rejse, indimellem Amsterdam og Paris var vi i Bruxelles en enkelt nat, men det kom der ingen spændende billeder ud af, så nu går vi direkte til Paris i stedet, og laver et elegant hop over Bruxelles, som ikke rigtigt nåede at gøre et indtryk på os.

Vi boede i Montmartre i en lille lejlighed på femte sal. Lejligheden var udstyret med en fin altan, der, når du bevægede dig ud på den, gav dig en udsigt over parisiske tagtoppe og lysende sexshops, altsammen i en stor forunderlig samhørighed. Nogle meter længere henne af vores gade lå Moulin Rouge og besteg man bakken omme bagved, kom man til Sacre Cour. Vi var midt i det hele. Og vi var ekstatiske.
Altanen blev brugt til utallige morgenmadssceancer med kaffe, croissanter og baguettes, middage med vin og en enkelt aften en lille fest og masser af franske øl. Byen blev brugt til alt det andet; cafebesøg, at fare vild, at se alt det man nu engang skal se (eller gense): Eiffeltårnet, Sacre Cour, Champs Elyssee og butikskiggeri, triumfbuen og Louvre og endeløse vandringer i området omkring montmartre, uden at vi nogensinde blev trætte af det. Det gjorde også, at det var lidt vemodigt den dag, hvor vi sagde farvel til byen og efter at have rejst omkring otte timer i tog kunne sætte vores fødder i Barcelonas varme gader. 

7 kommentarer :

 1. Helt fantastisk stemningsfulde billeder og tekst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey sig mig lige en ting - smadrer google også kvaliteten på billederne fuldstændig, når du uploader dem på bloggen?

   Slet
  2. Tusind tak, Dagmar. Det tror jeg faktisk ikke, er det et problem du har? :(

   Slet
 2. Meget stemningsfulde billeder du har taget, er især vild med de første 6, og hængelåsene er jo en dejlig klassiker!
  Mvh Bettysvalo
  www.bettysvalo.wordpress.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, hængelåsene har man vidst set et billede eller to af før ;)

   Slet
 3. Meget fine billeder. Og tillykke med den nye header! Især sammensætningen af de fire første :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marlene! Er også blevet ret glad for den nye header :)

   Slet