4.8.13

Interrail // Amsterdam

Jeg har denne sommer været på interrail i toogtyve dage med min veninde Line. Det har været en kæmpe rejse for mig, og jeg har nydt dagene der fløj afsted, at fare vild og altid være på farten, med livet i en rygsæk og nye oplevelser og mennesker ventende i hver ny by.

Den første by vi tog til var Amsterdam. Kanalerne, gaderne med høje sammenpressede og skæve byhuse, gigantiske vinduer, de der sprossede af slagsen, fabriksagtige. Når vi engang imellem kunne kigge ind af vinduerne i lejlighederne, var de oftest meget boheme-agtige - det lignede at kunstnere og kreative, spændende mennesker boede i de fine højloftede lejligheder, med friske lyserøde pæoner stående på køkkenbordet.
Så var der selvfølgelig alle de fine husbåde der lå langs kanalerne, gamle hollandske cykler alle vegne (alle cykler to på cyklen, det er ligegyldigt om den der sidder bagpå er kæreste, ven eller barn, alt virker). Og så er der coffeeshops og hashen, alle steder omslutter den byen, stædigt og vedvarende. Folk ruller joints på hvert et gadehjørne, som om det var verdens mest almindelige ting.
Vi boede på et billigt og skummelt hostel, med verdens mest stejle, mørke og støvede trappe der førte op til vores værelse. Men det var centralt, og vi var egentligt ligeglade, for vi var ude hele dagen og var der kun for at sove. Da vi satte os i et tog igen et par dage efter, var det med retning mod Bruxelles.

18 kommentarer :

 1. Very nice photos! Haha I love the burger machine! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. thanks! we loved it too, though we didn't try it.

   Slet
 2. Beautiful pictures, I find them so peaceful and inspiring :-) x

  SvarSlet
  Svar
  1. thank you so much. have a lovely day.

   Slet
 3. I was at the same bookstore in Amsterdam

  SvarSlet
  Svar
  1. it was amazing, i wanted to buy all the magazines.

   Slet
 4. Kunne virkelig godt tænke mig selv at komme på interrail en dag, smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. det er helt sikkert ikke en dum ide! tak skal du have.

   Slet
 5. Jeg vil SÅ gerne på interrail igen. Da jeg var afsted med min veninde tog vi til Biaritz (Frankrig), Cinque Terre, Rom (Italien), Athen (Grækenland) Venedig, Milano (Italien igen) og så hjem.

  Dine billeder er som altid så fine, drømmende og fortællende.

  SvarSlet
  Svar
  1. det forstår jeg virkelig godt, michelle. er lidt misundelig på nogle af de franske byer i besøgte og for den sags skyld også rom, athen og venedig. vores tur var: amsterdam, bruxelles, paris, barcelona, marseille, nice, milano, genova og til sidst berlin.
   rigtigt mange tak.

   Slet
 6. Dine billeder er ren poesi.

  SvarSlet
  Svar
  1. rikke altså, du er så sød. tak.

   Slet
 7. Sikke nogle dejlige billeder!! :-)

  Nanna Freving // www.nannafreving.com

  SvarSlet
 8. Jeg har sådan savnet dine indlæg!
  Det lyder helt fantastisk, drømmer også om engang at prøve det

  SvarSlet
  Svar
  1. du aner ikke hvor rart det er at høre. tak! det forstår jeg godt, det er i hvert fald noget jeg varmt kan anbefale :)

   Slet