1.4.11

(possibly) world's best brownie


Den bedste brownie jeg nogensinde har bagt. Punktum! Den er præcis som en rigtig brownie skal være. Fast og lidt sprød overflade, blød og svampet indeni. Den blev rost og spist og der var fuldstændig tomme tallerkener bagefter, så jeg har backup i min påstand. Hæhæ.
Og seriøst, hvem sidder og klipper en lille fugl ud, så kagerne kan dekoreres præcis ligesom på det fine billede i kagebogen? Jeg ved det, too much time on my hands.. (men meget pænt) Opskriften er fra The Hummingbird Bakery's kagebog. God weekend!

Klassisk brownie (giver ca. 12 portioner)

200 g mørk chokolade, grofthakket
175 g usaltet smør
325 g melis
125 g hvedemel
3 æg
flormelis, til pynt
(en bageform på ca. 30 x 20 cm, beklædt med bagepapir)

Forvarm ovnen til 170 grader. Kom chokolade og smør i en varmefast skål over en gryde simrende vand (lad ikke bunden af skålen røre vandet). Lad det smelte sig jævnt. Tag skålen af varmen. Tilsæt sukker og rør, til det er godt indarbejdet. Tilsæt mel, og indarbejd dette godt. Rør endelig æggene i, til det er tykt og jævnt.
Øs dejen i den klargjorte form, og bag kagen i den forvarmede ovn 30-25 min. eller til den flager på toppen, men stadig er blød i midten. Pas på med at bage den for længe, da kanterne vil blive hårde og sprøde. Lad kagen afkøle helt, og pynt med et drys flormelis.

14 kommentarer :

 1. Uhmm lækkert ser det ud :-)

  SvarSlet
 2. Shiiiiiiit den ser god ud!! Jeg er syg på 5. dag nu - jeg har lyst til alt hvad jeg ikke har i huset! Og det indebærer sjovt nok lækker brownie med tilhørende fugl! MUMS!

  SvarSlet
 3. Mmm looks so delicious.

  http://fashiablee.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Hmm that looks delicious!

  SvarSlet
 5. Ej hvor ser den bare lækker ud..
  "A little piece of heaven" - jeg får helt lyst til selv at bage, MUMS.

  SvarSlet
 6. EEEJ hvor ser den yummie ud !
  den kunne jeg godt æde lige nu ;)

  - Josefine
  www.madebyjosefine.blogspot.com

  SvarSlet
 7. ooorh hvor ser den god ud! kunne du lokkes til at lægge opskriften ud? :)

  SvarSlet
 8. jeg er vist ikke den eneste der godt kan lide brownie (;

  anonym - jo, jeg får den lige lagt ind i løbet af idag.

  SvarSlet
 9. Tusind tak for opskiften - den ser virkelig lækker ud! Klippede du bare fuglen "i fri hånd"? Og når du skriver melis, er det så det samme som flormelis? Undskyld de mange spørgsmål, hæhæ :)

  SvarSlet
 10. jep, melis er flormelis, skrev det bare som det stod i bogen. fuglen tegnede jeg bare efter logoet udenpå bogen. klippede også stjerner og hjerter ud, så der kan du bare gøre hvad du nu lige synes jo (: hæhæ, det går nok (;

  SvarSlet
 11. DEN BROWNIE SKAL JEG SÅ MEGET BAGE

  SvarSlet
 12. Man kan aldrig få opskriften til verdens bedste brownies for mange gange! Dem her skal jeg bestemt prøve at bage en dag snart! Ser jo så lækkert ud...

  SvarSlet
 13. The Hummingbird Bakery er også virkelig en skøn bog, når man har brug for lækre opskrifter! :)

  Ville helst ikke leve uden..

  SvarSlet